Voor alle muziekliefhebbers die bij de Top 2000 toch net niet de muziek van hun keuze vinden, is er dit jaar weer de Snob 2000. Hierin kun je stemmen op liedjes die niet voorkomen in de voorselectie van Radio 2.   De Snob 2000 werd voor het eerst georganiseerd in 2012 en trekt elk jaar duizenden stemmen.

Natuurlijk zal IndieXL weer de hoogste 100 uitzenden. Dat zal rond Kerst gaan gebeuren. De exacte programmering rondom de feestdagen wordt nog bekend gemaakt. Op IndieXL hoor je dagelijks muziek uit de Snob2000 en op zondag zelfs 4 uren lang Snob-nummers van 16-20 uur. Behalve op IndieXL zal de lijst ook te horen zijn bij onze collega’s van KX Radio. Zij gaan de hele lijst uitzenden vanaf 19 december.

De Snob 2000 is een initiatief van de bloggers van Ondergewaardeerde Liedjes. Freek Janssen, een van de initiatiefnemers: “Je komt in onze lijst meer Radiohead tegen dan Pink Floyd, wel Nick Cave maar geen Guus Meeuwis. Wat wel mooi is, is dat we langzaam steeds meer invloed krijgen op de Top: het afgelopen jaar alleen al hebben we ruim 230 liedjes uitgezwaaid, omdat ze inmiddels wel waren opgenomen in de keuzelijst van de Top 2000.”   Vorig jaar stond Rebellion (Lies) van Arcade Fire op nummer 1. Hofleveranciers van de lijst waren onder meer Nick Cave, The National en Pearl Jam.

Stemmen kan nog tot en met 5 december via snob2000.nl.