In de Indie Chart staan de 40 beste songs van Nederlandse bodem van deze week op het gebied van pop, rock- en Indie. Er wordt heel veel goede muziek gemaakt in Nederland, maar andere radiostations draaien het niet. Wij wel! En de 40 beste songs zetten we wekelijks op een rij in de Indie Chart.
 
We startten met de Indie Chart in 2006. En deze week publiceren we inmiddels al de 600ste aflevering van deze ‘Nederlandse top 40’. Met Teddy’s Hit op nummer 1 met de heerlijke Indiehit ‘Tori’s love’. Je hoort in de Indie Chart vandaag nieuwe Nederlandse singles van o.a. NotDeadYet, MICH, Figgie, Jagd, St. Tropez, PACESHIFTERS, Fervid, DELUSIONALS, Grim Tim, Max Meser, Iguana Death Cult, COLORWAVE, Mexican Surf, Mozes and the Firstborn, Knarsetand, Alcuna Wilds, Kitchenette, SayNo, The Cinema Escape, PBII, Ampia Vista, Gashunters, Korfbal, Elementary Penguins, Newland, Foxlane, GOSTO, The Kryng, IX en Forever Saturday.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!
https://soundcloud.com/user-618947625/toris-love