Niets te doen op Tweede Paasdag? Ga dan naar het Amsterdam Museum en bezoek de tentoonstelling 50 jaar Paradiso. Je moet toch met de familie gourmetten morgen? Geen nood, tot en met 19 augustus 2018 is de tentoonstelling nog te bezichtigen.
 
In de tentoonstelling wordt Paradiso Amsterdam belicht als Amsterdams cultureel erfgoed. Bijna elke muziekliefhebber heeft immers wel een herinnering aan dé Amsterdamse poptempel. Aan legendarische concerten, wilde feesten, heftige debatten of aan eigen optredens op dat iconische podium. In totaal vonden er meer dan 26.000 evenementen plaats.
 
De tentoonstelling 50 jaar Paradiso toont hoe ‘Cosmisch Ontspanningscentrum Paradiso’, dat in 1968 zijn deuren opende aan de Weteringschans, uitgroeide tot het bekende poppodium. Zo’n 200 unieke foto’s van concerten en artiesten, van feesten en bijzondere bijeenkomsten en van de vele bezoekers worden afgewisseld door herkenbare posters. Ook klinken er authentieke muziekopnames uit Paradiso en vertellen bezoekers, artiesten en medewerkers in een audiotour over hun belevenissen in de poptempel, die op 30 maart 2018 officieel 50 jaar bestaat.
 
Locatie: Het Amsterdam Museum, Kalverstraat 92, Amsterdam.
 
https://www.amsterdammuseum.nl/tentoonstellingen/50-jaar-paradiso