Op 11 februari presenteert de Nijmeegse band The Hubschrauber zijn eerste album Kepler 186f. Het zal een aangename bijeenkomst zijn want Merleyn is uitverkocht.

Gelukkig kan daarna iedereen genieten van de muziek die waarschijnlijk goede associaties met Radiohead oproept. Maar er is meer, zoals vleugjes beladen duisternis van Jeff Beal’s muziek bij House of Cards.
Wat deze combinatie van stijlen betreft mag je Death, wake and Bored niet missen. Daarna biedt het afsluitende Reversing the road een afdakje waaronder je even kunt schuilen.

giant leap

Met Kepler 186f heeft The Hubschrauber een grote stap gezet. Het album is gemaakt met meer professionele ondersteuning dan de twee EP’s. In de Epic Rainbow Unicorn Studio is het album geproduceerd en vervolgens in Montreal gemasterd door Harris Newman. Misschien klinkt de muziek daarom een stuk volwassener. Maar nog steeds durven ze het aan om de luisteraar ongemakkelijke composities voor te schotelen. Het voordeel daarvan is dat je het album ook na tien keer luisteren met plezier nog een elfde keer start.

bewoonbare planeet

Kepler 186f is de naam van een planeet, op 500 lichtjaren afstand, waar vergelijkbare leefomstandigheden zijn als op aarde. Deze titel verraadt enerzijds een romantisch verlangen naar een andere wereld, een nieuwe start. Maar zelf zeggen de heren dat ze zich neerleggen bij de soms ongemakkelijke omstandigheden van het hedendaagse leven. En er het mooiste van maken.

Dat laatste is gelukt.
Luister vanaf 11 februari naar Kepler 186f, check hun Facebook-pagina.