Video van de dag:
Summer Night is de nieuwste single de Haagse viertal the Indien. Het is de tweede single van de EP Cologne die in februari uitkwam. De vorige single ‘Done’ was al veelbelovend, een fragile gitaar in een dreampop-achtige sfeer. En bovenal de o zo herkenbare stem van Rianne Walther. Summer Night past in dit genre. En de clip is top.
Zangeres Rianne viel op met haar gesprek met Matthijs van Nieuwkerk in De Wereld Draait Door: vriendelijk met lef. Dat zou in vervlogen tijden Haagse bluf zijn genoemd, maar die belegenheid straalt The indien niet uit. Dat zou ook niet passen bij de Haagse School.
The Indien bestaat uit Rianne Walther (zang en toetsen), Casper Talsma(gitaar), Maarten Hemmen (drum) en Janneke Nijhuijs (bas en zang). De band put inspiratie uit muziek uit de jaren ’60 en ’70. Ze noemen zelf Jefferson Airplane en (de Haagse band) Shocking Blue.
De fraaie videoclip, geregisseerd door Frank van der Steen en Jamel Armand, onderstreept de vintage-sfeer. Ze hebben gekozen om belangrijk deel van de clip op te nemen in het Haagse ‘Panorama Mesdag’. Een geweldige vondst. Het 360 graden ronde schilderij waar je als bezoeker middenin staat brengt ook de kijker van de videoclip terug naar eind 19e eeuw. En ze staan echt in het decor van het schilderij “this ain’t love” te zingen. Ze staan naast elkaar maar niet met elkaar en dat zien we terug in vele filmische en andere details. Kijk zelf.
http://www.vevo.com/wa…/the-indien/Summer-Night/NL09F1500006