We waren ze eigenlijk al uit het oog verloren: The Killers. De laatste jaren waren ze op de commerciele tour en scoorden nog maar incidenteel een hitje in de Free40. Maar de band van zanger Brandon Flowers kwam deze zomer terug met de singles ‘The man’, Run for cover’ en ‘Wonderful wonderful’. Dat laatste nummer is de titelsong van het nieuwe album dat op 22 september verschijnt.

De band uit Las Vegas gaat met het nieuwe materiaal op tournee en staat op woensdag 28 februari in de Ziggo Dome in Amsterdam. Voorverkoop voor deze show start aanstaande vrijdag 22 september om 10:00 uur.

Of bassist Mark Stoermer en gitarist Dave Keuning meekomen naar Amsterdam is nog maar zeer de vraag. In een officieel bericht lieten zij weten thuis te blijven tijdens de aankomende tour. Keuning heeft besloten meer tijd met zijn gezin door te brengen en Stoermer wil zich momenteel storten op zijn studie en zijn soloplaat.

In 2004 brak de band door met singles als ‘Mr. Brightside’, ‘Somebody told me’ en ‘All these things that I’ve done’ van het debuutalbum ‘Hot fuss’. Ook met opvolger ‘Sam’s town’ boerden de Amerikanen goed, want met ‘When You Were Young’ was een dikke nummer 1 hit in de Free40. Daarna stond de Amerikaanse band nog maar zelden in de Free40.