15 singles van Bettie Serveert behaalden de Free40, maar met de nieuwe single ‘Love sick’ waarop ook Peter te Bos schittert, behaalt de band voor het eerst de hoogste positie in de meest actuele Indiehitlijst van Nederland. De single is afkomstig van het vorige week verschenen album ‘Damaged good’.
 
In september 1992 verscheen de eerste single “Tom Boy” in de Free40 afkomstig van het debuutalbum Palomine. Latere hits waren o.a. Crutches, Ray ray rain, Something so wild, Smack, dreaman ics en Had2byou. Bettie Serveert tourt de komende maanden door Nederland, dus check hun tourschema.
 
In de Free40 van vandaag hoor je weer een baal nieuwe muziek waaronder twaalf(!) nieuwe binnenkomers. Geen tijd om in te dutten dus. Luister daarom vanmiddag naar de Free40 van 15-18 uur en hoor o.a. nieuwe singles van Grandaddy, The Sore Losers, Birds of Tokyo, VANT, Radiohead, Bagstiv, Black Honey, Crystal Fairy, Growlers, The Brew, FEWS, Band of Skulls, Pink Floyd, Franz Ferdinand, Slaves, Temples, Garbage, JAWS, Muse, Harlea, POP CULT, Undskyld, The Orwells, The Shins, LOWER THAN ATLANTIS, Kasabian, David Bowie, DON BROCO en The Last Shadow Puppets.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
https://www.youtube.com/watch?v=eJqcN69eD1k