Project Blue Book is het project van Terts Vollaers en Jeroen Egge. Terts kreeg voor zijn twintigste verjaardag van zijn familie een blauw klein notitieboekje. “Dat ie volgend jaar maar vol mag staan met mooie teksten en muziek” stond er. Een jaar was helaas te hoog gegrepen maar nu na 5 jaren is het boekje met 130 pagina’s tekst, tekeningen en krabbels vol. Daaruit werden 60 songs verwerkt.
 
Samen met Jeroen werden bevriende musici benaderd om het project gestalte te geven. In totaal hebben er bijna 40 man aan meegewerkt: Van enorm geschoold tot karaktermuzikanten, van “beroemd” tot berucht. Enkele namen zijn Rob Klerkx (moke), Pablo van de Poel (Dewollf), Max Meser (Max Meser), Alan McLachlan (The Scene), Bjorgen van Essen (Only Seven Left) en Thijs Elzinga (Maison du Mallheur, Breaking Levees). Muzikanten die soms samen op een nummer speelden zonder elkaar ooit te hebben gezien. Het werd meer dan alleen wat opnames, het werd al snel een genootschap: Project Blue Book.
 
“The Puppet Doctor” (4e nummer van het album) staat deze week op nummer 1 in de Indie Chart. Het nummer is een samenwerking tussen leden van “Dewolff” en “Breaking Levees”. Hierdoor is heeft het live, rauw en spat de muzikaliteit en karakter er van af. Het album heet ‘Greatest Hits’ I omdat er veel diversiteit is op het album.
 
Je hoort vandaag ook in de Indie Chart o.a.: Pip Blom, Melonhead, Amber Arcades, NAVARONE, Trip to Dover, The Homesick, The Dirty Denims, PEER, Inbetween Colours, The Travoltas, Smoking Alaska, MY BABY, Alaskans, 45ACIDBABIES, Dandelion, At First, Mist, Christon, Foxlane, Fake Billy & The False Prophets, Automatic Sam, CYNBEL, Lapschwanz, We Fall Slowly, JASON WATERFALLS, Nachtschade, I believe in my mess en Aspen Gems.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!
 
https://www.instagram.com/p/BSoBzOflLd-/
 
http://www.projectbluebook.nl/