VANT is de band van zanger en oprichter Mattie Vant. Hij richtte de band in 2014 op in London. Vant brengt vuige punky rock waar de jeugdigheid en energie vanaf spatten, gebracht door ongewassen Britten met het hart op de goede plaats. In hun teksten vestigen ze de aandacht op de immigratie en politieke misstanden. Want uiteindelijk is het frontman Mattie Vant en zijn mannen maar om één ding te doen: de wereld redden!
 
In de zomer van 2015 ontdekte IndieXL deze band met de single Do You Know Me die meteen naar de eerste plaats van de Free40 Chart snelde. De opvolgers The Answer, Parking Lot, Fly-By Alien en Karma Seeker kwamen ook allemaal in de top 10. De laatste single Peace & Love stond recentelijk in de Free40. En dat terwijl het debuutalbum nog altijd moet uitkomen.
 
Dit jaar speelde de band al op het Best Kept Secret Festival en komende week komt de band weer naar Nederland voor een aantal optredens. Op 7 december staat de band in de Melkweg Amsterdam, op 8 december in Vera Groningen en op 9 december in Poppodium 013 in Tilburg.
 
Daarom hoor je Vant dagelijks voorbijkomen als Band van het Moment op IndieXL. Want daar kunnen we geen genoeg van krijgen.
 
https://www.youtube.com/watch?v=coeO8HWHjoc