Een landelijk radiostation dat niet de commerciële hits uit de top 40 draait, maar dat kwaliteitsmuziek draait en Nederlandse bands een kans geeft. Dat is IndieXL. Maar zou dat eigenlijk niet 3FM moeten zijn? Het station dat wordt betaald uit Kijk- en Luistergeld dat wij allemaal betalen. Maar waar muziekliefhebbers bar weinig voor terug krijgen.
 
Want trendsettend is ons landelijk popstation al jaren niet meer. DJ’s praten nog steeds een groot gedeelte van de tijd vol en draaien vooraf opgestelde playlists af van makkelijk in het gehoor liggende singles. Een enkele Nederlandse Kensington-kloon krijgt een kans als Serious Talent, maar de muziek mag vooral niet te veel afwijken van het veilige format. Gelukkig worden online radiostations steeds populairder en je kunt die tegenwoordig thuis, in de auto en op het werk gewoon beluisteren. FM is old skool!
 
Wat een groot landelijk FM-station nalaat, doet IndieXL wel. Trendsettend met nieuwe pop, rock en Indie en Nederlandse bands en artiesten krijgen ook ruimschoots de kans. Zoals in onze hitlijsten Free40, Album Chart en de Indie Chart.
 
In de Indie Chart staan de 40 beste songs van Nederlandse bodem van deze week op het gebied van pop, rock- en Indie. Er wordt heel veel goede muziek gemaakt in Nederland, maar andere radiostations draaien het niet. Wij wel! En de 40 beste songs zetten we wekelijks op een rij in de Indie Chart.
 
Zo hoor je vandaag in de Indie Chart nieuwe Nederlandse singles van o.a. Daniel Cane & The Rebellion, Blupaint, traumahelikopter, Canshaker Pi, Cynbel, The Silverfaces, View for a Day, Bagstiv, Vera’s Charm, Money & The Man, Aestrid, HØUND, The Wounded, PEER, Amikdla, Stage Republic, Thomas Azier, Horizon Tide, KIN, Life’s Electric, The Pheromones, Gashunters, Crescent Moon en BARTEK.
 
Nooit van gehoord? Dan wordt het tijd om eens te luisteren naar ‘echte’ Nederlandse muziek. De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!