Weezer is een alternatieve rockband uit Los Angeles die in 1992 werd opgericht door zanger-gitarist-componist Rivers Cuomo. In 1995 scoorde de band een nummer 1 hit in de Free40 met ‘Buddy Holly’, waarbij de Happy Days-videoclip bij het nummer (geregisseerd door Spike Jonze) ook bijdroeg aan het succes. Deze videoclip is ook ooit bij het besturingssysteem Windows 95 van Microsoft bijgeleverd geweest. De single komt van het debuutalbum Weezer (blauwe hoes).
 
Sindsdien heeft de band een batterij hits gescoord. Om er een paar te noemen: ‘Hash pipe, Keep fishin’, Island in the sun, Beverly Hills, Back to the shack, Thank God for girls’, en nog veel meer. En op 27 oktober verschijnt het nieuwe album ‘Pacific Daydream’ waarvan je de huidige singles ‘Beach boys’ en ‘Weekend woman’ al hoort op IndieXL.
 
Weezer treedt komende zaterdag 21 oktober op in Poppodium 013 in Tilburg. Voor ons een prima gelegenheid om de songs van Weezer geregeld voorbij te laten komen op IndieXL. Weezer hoor je daarom deze week als ‘Band van het Moment’.
 
Event: http://www.013.nl/programma/4479/weezer-1
De support komt op deze avond van The Orwells.
 
https://www.youtube.com/watch?v=SGuUAtJ8yMM