Het begon als een actie van zijn puberende dochter, maar eindigde in misschien wel de eerste clip die mooi omschrijft hoe een man verandert in een vrouw, Older and older van de Rotterdamse band Weissmuller.

ontmaskering
Zanger van het Dordts-Rotterdamse trio, Leo van Setten, werkt als vader mee als zijn dochter make up wil uitproberen en zo kwam het verhaal op tafel van een vriendin van vroeger. Haar vader had eens in de maand een dagje met zakelijk afspraken. Daar werd weinig thuis over gezegd totdat zijn vrouw erachter kwam dat hij op die dagen als een vrouw door Amsterdam liep. Dat moment van ontmaskering staat centraal in de video ‘Older and older’.

draaideur
Het begint met een achterwaartse wandeling van de transgender in spe. We worden als kijker benieuwd waar dit verhaal begint. Daarin worden we niet teleurgesteld. Het edit-werk is trouwens van René Oonk.
De clip heeft mooie filmische elementen, de man met het paardenhoofd (die ook in andere clips voorkomt) maar vooral de draaideur van het kantoor die terugkomt in het gezin: eerst met de ruggen tegen elkaar en later elkaar vasthoudend in een draaidans.
Want zo eindigt ook het verhaal dat Leo vertelt: “De ouders van die vriendin zijn nu ongeveer 70. Die man is nu helemaal vrouw, maar het is een hecht echtpaar. Na de schrik kwam het verhaal en de acceptatie. Dat hebben we in deze clip willen vertellen.”

rotterdamse johan
De muziek van Weissmuller lijkt veel op Johan. Het dromerige wisselt Weissmuller echter gemakkelijk af door stevige rock. De roots van de mannen liggen dan ook in de punkrock. Weissmuller heeft een contract bij het kleine Rotterdamse label Gentlemen Recordings.

De video is nog maar enkele dagen online maar heeft al veel reacties uit de VS ontvangen. “Waarschijnlijk is het onderwerp daar meer taboe dan hier. Ik vind het mooi dat de reacties zo positief zijn.”