Na een rustpauze van bijna vijf jaar komen The Dears terug naar Nederland. In februari is de Canadese band, bekend om hun fijnzinnige indierock, te zien in Paradiso Amsterdam, Doornroosje Nijmegen en Rotown Rotterdam. Voor de shows in Paradiso en Doornroosje mag IndieXL 2 kaarten weggeven.
 
Dat we The Dears überhaupt nog kunnen bewonderen is bijzonder. Na de vorige tour hing het voortbestaan van The Dears aan een zijden draadje. Gelukkig voor ons hebben de Canadezen zich goed herpakt. Sterker nog, de band is in topvorm. Er liggen niet één, maar twee albums op de plank. Eerste single ‘I Used To Pray For The Heavens To Fall’ is een veelbelovend voorproefje van het tweeluik ‘Times Infinity’.
 
The Dears zagen het levenslicht in 1995, maar zijn pas écht doorgebroken met hun album ‘No Cities Left’ uit 2003. De fluwelen stem van Murray Lightburn wordt ondersteund door een donkere indiesound met een sterk orkestraal randje. Met de singles “Death of all the romance” en “Lost in the plot” scoorde de band grote hits in de Free40.
 
De uit Montreal afkomstige band The Dears komen naar Europa om hun nieuwe album ‘Times Infinity Volume One’ te promoten. En jij kunt daar gratis biju zijn. Maar wel snel reageren! Stuur voor vrijdag 17 februari 12:00 uur een mail naar radio@indiexl.nl o.v.v. ‘The Dears’ en vertel waarom jij The Dears zo goed vindt. De winnaars krijgen vrijdagmiddag bericht.
 
Check
https://www.doornroosje.nl/event/the-dears/
 
https://www.paradiso.nl/web/Agenda-Item/The-Dears.htm
 
Nieuwe single: