Op zaterdag 20 mei presenteert Q-Factory Amsterdam in samenwerking met The Daily Indie ‘The Molochs’ uit Los Angeles. Aanstekelijke 60’s jangly-pop wat doet denken aan de eerste British Invasion bands als de Stones en The Kinks die met jeugdpuistjes en veel bravoure de Amerikaanse Oost- en Westkust onveilig maakten.
 
The Molochs is het geesteskind van de in Argentinië geboren, maar in LA opgegroeide Lucas Fitzsimmons. Hun tweede album ‘American Velvet Glory’ is een absolute parel die volstaat met rauwe, tijdloze popliedjes met een garagesausje, puntige gitaarlijntjes en een aangenaam zeurend orgeltje. Met sterke singles als ‘No More Cryin’ en ‘You and Me’ is het 1964 all over again en het voelt maar wat goed. Een echte aanrader voor fans van Ultimate Painting, Allah-Las en de vroege Rolling Stones en Dylan. Het voorporgramma wordt verzorgd door Excelsior Recordings nieuwste aanwinst MOOON, een piepjong trio, ontstaan in een tuinhuisje in Aarle-Rixtel.
 
Zin in een avondje Old Skool in een nieuwe jas? Wij mogen 2 x 2 gratis kaartjes weggeven voor deze fijne avond. Interesse? Mail dan naar radio@indiexl.nl onder vermelding van ‘The Molochs’, maar doe dat uiterlijk 15 mei. Op dinsdag 16 mei ontvangen de winnaars bericht.
http://q-factory-amsterdam.nl/artikel/tdi-presents-the-molochs-mooon-indie