Donderdag 27 oktober speelt traumahelikopter in Ekko in Utrecht en wij mogen daar 2×2 kaartjes voor weggeven. En van een avondje traumahelikopter ge je geen spijt krijgen!
 
De garagerockers wisselt sterke melodieën en steviger gitaarwerk heerlijk af en dat resulteert in catchy songs. Het Groningse trio scoorde haar eerste hit in de Indie Chart in 2013 met ‘Kids’. Daarna volgden hoge noteringen voor ‘Down in the city’, ‘Alone’ en ‘Get it right’.
 
traumahelikopter is nu terug en naar eigen zeggen “ready as we’ll ever be”. Al is het Groningse trio natuurlijk nooit echt weggeweest. In oktober komt er een nieuwe plaat, Competition Stripe, die in oktober uit zal komen via Excelsior Recordings en volgend voorjaar in Amerika wordt uitgebracht door Burger Records.
 
Het album is volgens de band een logische volgende stap na I Don’t Understand Them At All, waarop al een rijker en melodieuzer geluid te horen was dan op het titelloze debuut uit 2013, dat destijds letterlijk insloeg als een bom nadat een uitzinnig publiek het plafond sloopte tijdens een show op Noorderslag dat jaar.
 
Wil jij gratis naar traumahelikopter op 27 oktober? Mail dan naar radio@indiexl.nl onder vermelding van ‘traumahelikopter’ en laat weten waarom jij de band graag wil zien. De actie loopt t/m 24 oktober dus reageer snel. Op 25 oktober ontvangen de winnaars bericht.
 
http://www.ekko.nl/productie/traumahelikopter-1