Op donderdag 5 december gaat de film Motherless Brooklyn in première. Een film geregisseerd, geschreven en geproduceerd door Edward Norton.
 
In Motherless Brooklyn volgt Lionel Essrog (Edward Norton), een eenzame privédetective met het syndroom van Tourette, die de moord op zijn mentor en enige vriend Frank Minna (Bruce Willis) wil oplossen.
 
Op basis van slechts enkele aanwijzingen ontrafelt de obsessieve Lionel goed bewaarde geheimen die van grote invloed zijn op de toekomst van de stad. Het mysterie leidt hem van jazzclubs in Harlem, waar de gin rijkelijk vloeit, naar de ruige sloppenwijken van Brooklyn en uiteindelijk naar de luxueuze vertrekken van de machthebbers van New York. Lionel gaat de strijd aan met boeven, corruptie en de gevaarlijkste man van de stad, uit respect voor zijn vriend en om de vrouw te redden die weleens zijn eigen redding zou kunnen zijn.
 
Norton vroeg Thom Yorke, leadzanger van Radiohead, om een nummer te schrijven voor de film. Yorkes compositie, getiteld Daily Battles, werd nadien voor een dansscène in de film door Wynton Marsalis omgevormd tot een jazzballade. Ook basgitarist Flea werkte aan het nummer mee en speelt de bas en trompet de soundtrack van de film.
 
IndieXL mag 6 x 2 vrijkaarten weggeven met daarbij een speciale vinylsingle van de soundtrack van Thom Yoke. Winnen? Dan snel een e-mail sturen naar radio@indiexl.nl melding van ‘Motherless Brooklyn’. Vermeld ook jouw complete adres want het gaat om fysieke vrijkaarten met daarbij de speciale vinylsingle. Reageer uiterlijk 2 december. Dinsdag 3 december gaan de pakketten de deur uit.