De Australische rockgroep Wolfmother keert in april terug naar de grote zaal van 013 in Tilburg, De Oosterpoort in Groningen en Paradiso in Amsterdam. De band rond frontman Andrew Stockdale staat te boek als een van de beste live rockbands. Zo verzorgde Wolfmother begin 2010 al een meer dan memorabel optreden in 013 en speelden de Aussies in 2011 en 2012 ook Pinkpop en Bospop plat. Wolfmother bracht recent drie nummers uit, die hoge verwachtingen scheppen voor het voor 19 februari aangekondigde album Victorious. Met die vierde plaat op zak staat Wolfmother zaterdag 30 april weer in Tilburg. Tickets kosten € 29,- (excl. servicekosten) en gaan vanaf vrijdag 22 januari in de voorverkoop.
 
In 2004 debuteren ze met een EP, een jaar later volgt debuutalbum Wolfmother en de kenmerkende single Woman, die in 2006 eerst in de Verenigde Staten en dan ook in Europa tot een gigantische hit uitgroeit. Met White Unicorn en Joker and the Thief schrijft de band nog twee rockklassiekers.
 
Eind 2015 laat Wolfmother zien weer tot grootse daden in staat te zijn met de release van singles City Lights en Victorious. Stockdale laat in interviews weten met de vierde plaat terug te willen keren “naar die grote Wolfmother sound”. De frontman zegt te balanceren tussen “garage-energie en een grote productie”, iets wat de net verschenen derde single Gypsy Caravan ook helemaal uitstraalt. De single is deze week Hotfix (Ihoogste nieuwe binnenkomer) in de Free40.
 
Wolfmother in Paradiso, Amsterdam
Dinsdag 26 april 2016
Wolfmother in De Oosterpoort in Groningen
Vrijdag 29 april 2016
Wolfmother in 013, Tilburg
Zaterdag 30 april 2016