Wist je dat je op IndieXL de meeste nieuwe muziek hoort? En je hoort ze ook nog eens als eerste. Net uit en meteen te horen op de zender. En niet maandenlang dezelfde hits draaien. Dat is IndieXL! En de beste nieuwe singles zetten we natuurlijk in de Free40; de meest actuele Indiehitlijst van Nederland.
 
Zo staan er vandaag 10 nieuwe binnenkomers in de lijst. Daaronder namen als The Charlatans, The Homesick, Blood Red Shoes, clan of xymox, A Fugitive, The Afghan Whigs, Monico Blonde, The Amazons en de hoogste nieuwe binnenkomer #Hotfix van Roger Waters op nummer 8.
 
Verder hoor je nieuwe singles van o.a. RAT BOY, UNKLE, Incubus, Flaming Lips, Darlia, The Kooks, We Fall Slowly, alt-J, Amber Run, Millionaire, Maximo Park Official, Circa Waves, The New Pornographers, Ten Tonnes, Temples, PALMSY, Grit, DREAMCAR, Escape Escape, The Guru Guru en SHY BILLY. En Royal Blood staat voor de tweede week fier bovenaan de lijst.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
Nummer 2 uit de Free40: