IndieXL is jarig vandaag. Precies drie jaren geleden startte IndieXL haar uitzendingen. Wat was de reden om op 5 oktober 2013 met IndieXL te beginnen? Een jaar daarvoor moest Kink FM haar uitzendingen staken. Een aantal medewerkers van Kink ging toen verder onder de naam Pinguin Radio. Een mooi initiatief, maar wij misten te veel nieuwe muziek op dit station. Zoals muziek van nieuwe internationale Indiebands en muziek van Nederlandse bands.
 
Op 5 oktober 2013 ging IndieXL officieel van start. Met veel non-stop muziek en maar een paar programma’s. Maar al snel dienden meer DJ’s en vrijwilligers zich aan om dit initiatief te omarmen. Eindelijk een station dat echte Indie draait en waarop ook Nederlandse bands een kans krijgen. Muziek die we nog steeds op de andere stations missen. Check bijvoorbeeld onze alternatieve Free40 en Indie Chart hitlijsten waarvan de meeste songs alleen op IndieXL zijn te horen. 
 
Nu, na 3 jaren IndieXL kent iedere muzikant het station. En samen met de Free40 en Indie Chart is IndieXL een station dat een springplank voor nieuw (Nederlands) talent. En een station waarop je de nieuwste Indie- en Alternatieve hits veel eerder hoort dan op andere stations. Een radiostation waarop je niet maandenlang dezelfde songs hoort, maar waarop continue nieuwe releases worden worden toegevoegd. Een radiostation van nu dat door steeds meer luisteraars wordt gewaardeerd.
 
IndieXL is een station dat wordt gerund en betaald door een stel muziekliefhebbers die graag hun ontdekkingen willen laten horen. Een station dat geen ton op de bank heeft staan! En geen 7 streams kan betalen. Maar wel trendsettend is op het gebied van Indie en Alternative. Steun daarom het station dat daadwerkelijk een bijdrage kan gebruiken. Dat kan door donateur te worden van Stichting IndieXL. Een eenmalige bijdrage mag natuurlijk ook. Iedere euro is meegenomen. Check onze website hoe je dat kan doen.
 
Wij gaan ondertussen in ons 4e jaar verder met nieuwe muziek ontdekken. Doe je mee of waggel je er achter aan?
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!
 
http://www.indiexl.nl/doneer/