Zaterdag 6 november viert het IndieXL programma Pure Indie Radio de 500ste aflevering. Lang was presentator Mark de Vries werkzaam in de muziekbranche. Naast muzikant, was hij ook bedrijfsleider van de CD winkel Free Record Shop in Den Helder en later platenspeciaalzaak Van Leest in Alkmaar. Ondanks dat het werk ophield, bleef de passie voor nieuwe muziek en bandjes door zijn aderen stromen. Mede daarom begon de Vries, inmiddels alweer ruim 10 jaar geleden, het lokale radioprogramma LOS Puur dat later omgedoopt zou worden tot Pure Indie.
 
Goede vriend Simon Smith uit Schotland schoof, al na enkele maanden regelmatig aan en werd als co-presentator al snel een integraal onderdeel van het programma. Zijn toen nog beperkte beheersing van het Nederlands dwong hem om het presenteren in het Engels te doen. Toen bleek dit, uit nood geboren element al snel iets dat de luisteraars juist erg leuk vonden! Zo is het concept van het half Nederlands,half in Engels gepresenteerde radioprogramma ontstaan.
Omdat Simon vanwege zijn werk regelmatig moet reizen, werd Engelsman Tom Bradley gevraagd om als stand-in te fungeren. Maar al snel was de klik en vriendschap daar en werd er besloten het programma met zijn drieën te gaan doen.
 
Aandacht geven aan en het draaien van onbekende pareltjes uit de wereld van de onafhankelijke muziek, dat is waar het bij Pure Indie om gaat. Ze draaien bijna alleen maar nieuwe singles van artiesten die later groot kunnen worden. Zo waren zij toentertijd één van de eersten, zo niet de eerste die bands als Nothing but thieves draaiden, of Two door cinema club en Twenty one pilots. Zelfs Ed Sheeran kwam ooit voorbij toen deze nog een onbekende singer-songwriter was.
 
Inmiddels zijn wij 10 jaar en 499 shows verder. Een feestje waard dus! Zaterdag 6 november gaan Mark, Tom en Simon voor de 500ste keer “De Lucht in” voor weer een nieuwe aflevering van Pure Indie. Een 2 uur durende special met muzikale hoogtepunten, ingezonden felicitaties van vele internationale artiesten en bijzondere gasten die veel voor het programma hebben betekent.
 
Luister dus en doe mee op de Livechat!
Pure Indie Radio 500, met Mark, Tom en Simon
Zaterdag 6 november 19.00-21.00 LIVE op IndieXL
pureindie@pureindie.nl