Er staan geregeld bands in de Indie Chart die maar weinig aandacht krijgen op de Nederlandse radio. Neem nu de band A Fugitive van Rosan Rozema (voorheen van The Future’s Dust). Al gezien in DWDD of gehoord op 3FM of andere stations? Welnee. Gelukkig is IndieXL er om deze Nederlandse artiesten de aandacht te geven die zij verdienen.
 
Rosan combineert invloeden uit trip-hop, ambient, post-rock en R&B met intense vocalen. Ze laat drumcomputers, zware galmende drums en ambient synths en gitaren samenkomen in verhalen over het overgeven aan het lot. In het experiment vindt ze een donker geluid, dat ze met ingewikkelde composities geconcentreerd in elkaar weeft. Haar EP ‘Coincidence’ verscheen in april en de prachtige single ‘Restless Coincidence’ klimt deze week naar de eerste plaats in de Indie Chart.
 
Je hoort vandaag in de Indie Chart ook nieuwe singles van o.a. Bettie Serveert, GREAT PROFILE, The Homesick, Amber Arcades, Silent Runners, Fake Billy & The False Prophets, Sealow, clan of xymox, WOLVON, MY BABY, IDENTITY CIRCUS, Mexican Surf, SLICK, Bartek, The Anaesthetics, Fort ’99, Spinvis, The Desmonds, The Wounded, Inbetween Colours, Maggie Brown, Kinoo, Let’s Build An Empire, No Man’s Valley, Black No.1 en The Hubschrauber.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!