Steven Tyler van Aerosmith is de zoveelste in de rij die Donald Trump aanpakt. De republikeinse presidentskandidaat maakt ongeoorloofd gebruik van ‘Dream on’ tijdens zijn campagnebijeenkomsten. De Aerosmith-voorman zegt dat het de verkeerde indruk wekt dat hij is verbonden met of steun verleent aan Trumps presidentiële aspiraties.
Of Trump zich er veel van aantrekt is de vraag, Het is al het tweede ‘cease-and-desist-letter’ van de Aerosmith-frontman. Deze boodschap, stop ermee en doe het niet opnieuw, interpreteert Trump bovendien niet voor andere muzikanten. De ongenuanceerde, en vaak zelfs botte, kandidaat voor de Republikeinen laat de ene artiest met rust en misbruikt vervolgens een andere muzikant. Hij kiest dan bij voorkeur een band of zanger waarvan hij weet dat ze van andere politieke signatuur zijn. Dat zorgt voor veel publiciteit en bezorgt hem het aura dat hij lak heeft aan de linksige kunstenaarswereld.
Tijdens deze campagne hebben ook REM en Neil Young de geblondeerde ijzervreter al ceas-and-desist-letter verzonden.
In Nederland is de verkiezingscampagne minder heftig maar de Nederlandse evenknie van Trump gebruikt tijdens bijeenkomsten zonder toestemming het nummer België van Het Goede Doel. Henk Temming en Henk Westbroek hebben fel gereageerd op het misbruik van hun muziek door de PVV.
We houden in de gaten of Wilders dezelfde tactiek als Trump gaat hanteren.