Kartonnen wezens komen tot leven in Amsterdam!

In de nieuwe video van ALASKA POLLOCK komt karton tot leven in de straten van Amsterdam.

De video van de nieuwe single ‘Read Between The Lines’ neemt je mee in de wondere wereld van Doosje. Wanneer dit kartonnen wezen plotseling tot leven komt, begint een zwerftocht door de stad waarin de personage op zoek is naar vriendschap en liefde. Maar waar hij ook zoekt: nergens zijn soortgenoten te vinden. Doosje zit niet stil en besluit het heft in eigen hand te nemen..

‘Read Between The Lines’ is een opmerkelijke mix van film, stop-motion en animatie. De video heeft haast meer weg van een Disney-avontuur dan een videoclip. In dit indrukwekkende kunstwerk worden je ogen onder andere getrakteerd op de gekste wezens, dansend op de muziek. Ook voor de muzikanten van ALASKA POLLOCK is een belangrijke rol weggelegd, uiteraard geheel in de stijl van de video.

Karton

Voor de video is duidelijk inspiratie gehaald uit kortfilm animaties en cut-out stop-motion. In de video wordt namelijk op een bijzondere manier gebruik gemaakt van materialen die je normaal gesproken alleen in de oud-papierbak vindt. Kartonnen vogels, een drumstel van bordpapier en een vierkante hond: In “Read Between The Lines” worden ze een logisch geheel in een indrukwekkend spektakel.

Amsterdam

Het decor voor de video zijn de drukke straten van Amsterdam, niet geheel toevallig ook de thuisbasis van zowel ALASKA POLLOCK als de videomakers. Van de bekende trekpleisters in de binnenstad tot pittoreske steegjes in de Jordaan, van de wallen tot een vijver in het Vondelpark: ‘Read Between The Lines’ toont de Nederlandse hoofdstad op zijn best.

Paper Forest

De video komt uit de koker van het nieuwe animatie-duo Paper Forest uit Amsterdam. Zowel Ruth Taylor als Auke de Vries hebben met een flinke dosis ervaring uit de reclamewereld al eerder bijzondere video’s gemaakt. Neem bijvoorbeeld deze opmerkelijke pompoen-stop-motion die rond Halloween de wereld over ging.

https://vimeo.com/51959225

Het animatiecollectief en ALASKA POLLOCK sloegen tijdens de afgelopen jaarwisseling de handen ineen om de nieuwe single te voorzien van een bijzondere video, met als enige richtlijn: Alles mag. Door deze creatieve vrijheid liepen de ideeën enorm uit de hand en al snel lag er een bizar script en storyboard. De enige vraag was eigenlijk: ‘Hoe gaan we dit in vredesnaam doen?’

Read Between The Lines

Na een half jaar knutselen, filmen en animeren is het resultaat fenomenaal: Een opzichzelfstaand verhaal over een zoektocht naar liefde, vriendschap en… karton.

De bijzondere combinatie van film, animatie, stop-motion en de tot-in-detail-gemodelleerde muziekinstrumenten van karton maakt ‘Read Between The Lines’ tot een must-watch video.

Making of Read Between The Lines https://www.youtube.com/watch?v=58UtZo6N03I&feature=youtu.be