Alaskans is een band uit Arnhem die in 2015 haar eerste EP uitbracht. Die kreeg positieve recensies en het viertal pakt nu door. Met de nieuwe single ‘Paul Alexander’bereiken ze deze week de eerste positie in de Indie Chart. En er zijn nog 2 singles op komst: ‘To Be Here’ en ‘Café Racer’.
 
Voor de drie singles zijn ook 3 video’s opgenomen. De video van ‘Paul Alexander’ is geschoten in Luik. Er zijn rauwe beelden te zien van het industriegebied versus straatbeelden met de depressieve architectuur van flatgebouwen. ‘Paul Alexander’ gaat over de achtervolging van een passie die je gaande verloren bent. Check de vette video hieronder.
 
In de Indie Chart hoor je vandaag nieuwe muziek uit Nederland van o.a. Lapschwanz, Bombay, Indian Askin, Moss, Money & The Man, Bettie Serveert, Stookvogel, Moss, The Wounded, The Anti-D’s, Saint Charlie, Drive By Wire, AVI ON FIRE, Loop Alley, Vintage Futura, The Road Home, Machine Makes Man, Orange Skyline, Kinoo, The Mysterons, Moon Tapes, Rob Klerkx & The Secret, Maggie & The JAR, The Sign Of Leo, PACESHIFTERS en Alcuna Wilds.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!