You Want Me, I Want You in Amerika! De droom gaat werkelijkheid worden. Na de samenwerking met Mitch Malloy voor de catchy track It’s Gettin’ Hot In Here heeft Baggio, de inmiddels bekende Nederlandse rocker officieel getekend bij een Amerikaans Management .

Faith Quesenberry neemt Baggio voor alle Amerikaanse zaken onder haar hoede. Faith is niet zo maar iemand maar een manager met een bijzonder lijstje. Zo is ze begonnen bij Mercury Records waar ze werkte met Billy Ray Cyrus, Aaron Nevill en Shania Twain (waarvoor Faith maar liefst 2 x een gouden plaat heeft ontvangen).

Daarna is ze gaan werken in het management voor o.a. Kings of Leon en Bon Jovi. Maar ook met songwriters zoals Billy Burnette (Fleetwood Mac).

Haar eigen bedrijf, Honor Music & Entertainment, wil nu alles voorbereiden om Baggio naar Amerika te halen. Op de site van Honor Music & Entertainment schrijft ze: “Baggio is the embodiment of musical skill and an entertainment master. His love of music is contagious and the joy and believability of his music is building a massive fan base not just in his native Holland, but internationally.”

Baggio zegt zelf : “Het liefst wil ik nog vandaag als morgen naar Amerika gaan, maar dat gaat niet zo maar.” Elke dag wordt er bijvoorbeeld geoefend op uitspraak van de Amerikaanse taal samen met Mitch Malloy (voormalig zanger  van ‘Van Halen’) en van de samenwerking van de catchy zomerhit It’s Gettin’ Hot In Here.. Ook wordt er nu al een basis gelegd voor straks..zodat Baggio daar beslagen ten ijs komt.

Binnenkort heeft Baggio het eerste Amerikaanse interview gewoon telefonisch vanuit zijn eigen kamer. ‘Hoe raar kan het zijn…de dingen waarvan ik vroeger heb gedroomd komen nu echt op mijn pad’ aldus Baggio.

Ondertussen is het Europese management van Baggio druk bezig met besprekingen om te kijken of het nummer ‘Does your mother know’ van ABBA officieel mag worden uitgebracht. De contacten met Universal Music  zijn al gemaakt en het verzoek is inmiddels al naar Zweden gestuurd.

Extra nieuws is ook dat Kramer Guitars Baggio volledig gaat supporten als 1e Nederlandse artiest. (zijn er dan 2 in Europa).  Kramer is een Amerikaans gitaarmerk. Kramer is onderdeel van gitaargigant Gibson en tevens zelf een succesvol merk. De gitaren zijn sterk en duurzaam en werden in de jaren 80 vooral veel door metalgitaristen gebruikt. In het verleden werden door Kramer Guitars ook o.a. Eddie Van Halen, Steve Stevens (Billy Idol), Richie Sambora (Bon Jovi), Mick Mars (Motley Crue), John Bon Jovi, Gene Simmons (KISS), Dweezil Zappa, Scotty Hill (Skid Row) gesteund.

 

Website Baggio: http://www.baggiorocks.com/