Voor wie de naam Ben Watt niets zegt: hij vormde in de jaren 80 en 90 samen met zijn vrouw Tracey Horn de succesvolle formatie Everything But The Girl. Met EBTG scoorde het duo een wereldhit met de single ‘Missing’.
 
In de Free40 stonden de twee met de singles ‘Each and everyone’, ‘Come on home’ & ‘Temperamental’. Voor EBTG was Ben Watt al een solocarriëre gestart, die hij maar in de ijskast zetten toen Everything But The Girl zo’n succes werd.
 
De Britse muzikale alleskunner ging vanaf 2000 verder met zijn producerswerk maar pakte zijn solocarriere ook weer op. Hij bleef de elektronische muziek trouw, maar in 2014 bracht hij na een periode van 31 jaar zijn tweede soloalbum als singer-songwriter uit. Inmiddels heeft hij zijn oude passie weer helemaal opgepakt. Zo verschijnt eind januari 2020 zijn nieuwe soloalbum ‘Storm Damage’, waarmee hij in het voorjaar op tour gaat en op zaterdag 21 maart in Paradiso Noord – Tolhuistuin staat. Van dat nieuwe album is ‘Sunlight follows the night’ de eerste single en die vinden we deze week als hoogste nieuwe binnenkomer in de Free40.