Blaudzun is de artiestennaam van Johannes Sigmond. Hij werkte jaren als achtergrondzanger en speelde in verschillende bands en projecten. In 2006 ging hij alleen verder als de singer-songwriter Blaudzun. Hij noemde zich naar eigen zeggen naar de vrij onbekende Deense wielrenner Verner Blaudzun.

Zijn debuutalbum Blaudzun verscheen in 2008 gevolgd door
Seadrift soundmachine in 2010. Maar de echte doorbraak kwam met zijn derde album Heavy flowers in 2012. De officiële releaseshow voor het vierde album Promises Of No Man’s Land is op 7 maart in Tivoli Oudegracht, te Utrecht. Het titelnummer is tevens de single. Het nummer bevat een politiek statement.

videoclip-blaudzun-promises

Blaudzun schreef Promises Of No Man’s Land naar aanleiding van een vriendin die door haar partner mishandeld werd. De clip, waarin Blaudzun een kleine rol speelt en hij voor het eerst te zien is in een witte outfit, werd opgenomen in Pattaya (Thailand). De opnames verliepen niet zonder slag of stoot. “Ik ben ongelofelijk trots op de crew en op het eindresultaat. Filmen op locatie in het hart van de Thaise seksindustrie is een productionele hel. Maffia en corrupte politie runnen daar het straatleven, het was vaak gevaarlijk.” Over de inhoud van de video zegt Blaudzun: “De videoclip is niet bedoeld als pamflet tegen de seksindustrie in Zuidoost-Azië. We hebben vooral geprobeerd om een mooi en eerlijk portret te maken over een meisje dat iets probeert te maken van haar leven. De werkelijkheid van haar wereld is gecompliceerd, maar niet zo zwart wit als veel mensen wel eens denken.” “De videoclip is eigenlijk het eerste deel van een tweeluik. Er liggen concrete plannen voor een sequel.” Promises of no man’s land staat op nummer 1 in de Indie Chart en op nummer 3 in de Free40. Een dikke hit dus!