The Bloody Knees is de nieuwe Engelse revelatie. De gruizige gitaarrock van de band van frontman Bradley Griffiths doet sterk denken aan Nirvana. En de band bestormt met 2 singles tegelijkertijd de Nederlandse Indiescene. Met ‘Not done’ staat de band voor de tweede week op de eerste positie van de Free40 en opvolger ‘Maybe it’s easy’ stijgt sterk naar de 14e positie. Gelukkig op IndieXL te horen, want waar anders?
 
In de Free40 valt nog veel meer te ontdekken. Wat dacht je van nieuwe singles van o.a. Lullaby, Fangclub, Jagd, PUBLIC SERVICE BROADCASTING, Mutemath, Wolf Parade, Death From Above 1979, Marmozets, The Districts, Feeder, Korfbal, Car Seat Headrest, British India, The Horrors, Arcane Roots, Blaenavon, Deaf Havana, OTHERKIN, DZ Deathrays en RAT BOY. Maar we horen ook bekende namen zoals Queens of the Stone Age, Foo Fighters, The National, Kasabian, LCD Soundsystem, Nothing But Thieves, Beck, Morrissey Official, Gary Numan Official, Lonely The Brave en Radiohead.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!