Boxed In is een trio uit Londen waar zanger/toestenman Oli Bayston de scepter zwaait. Hij is ook de naamgever van de band, naar een schilderij van Francis Bacon (1909-1992), die graag beklagenswaardige mensen in dozen of kooien schilderde.

‘False Alarm’ komt van hun eerste album dat ook Boxed In heet. Een heerlijk baslijntje (van Marc Nicholls, die man met het knotje tegen het maanlicht) neemt je het hele nummer mee. Als de piano (Oli Bayston) erbij komt wordt het interessant. Samen houden ze bij de les als het ritme van drum (Liam Hutton) en zang (ook Oli Bayston) te eentonig wordt. De monotonie die Underworld een stuk beter weet te maskeren. Sommigen horen ook een beetje New Order. Luister zelf.

En bekijk dan meteen de video van False Alarm. Die lijkt ’s nachts te zijn geschoten in maanlicht. Het slotakkoord suggereert dat in ieder geval. Een bijzondere sfeer met zelfs 3D-effecten. Ik heb voor de gelegenheid zelf een 3D-bril gemaakt (watervaste stift) maar het effect werd me niet duidelijk. Ik zou zeggen: please, do try this at home.

false alarm, boxed in

try this at home