Alweer zo’n veelbelovend Brits talent? Jazeker, en niet zo maar éen. De Britse artiest Yungblud is namelijk een van de snelst rijzende nieuwe sterren aan het pop/rock firmament.
 
De 19-jarige Yungblud wordt al zijn hele leven omringd door muziek. Zijn grootvader handelde in vintage gitaren en zijn vader zat in de jaren ’70 in de band T-Rex. The Beatles, The Jam, Bob Dylan en The Clash zijn hem met de paplepel ingegoten. Nu hij zelf volwassen is, maakt hij eigentijdse Britse rock met poëzie, catchy gitaar-hooks en breakbeats erdoorheen gemengd en heeft hij een vurige toewijding een flinke deuk in de popmuziek te raggen!
 
Met de singles ‘King Charles’ en ‘I Love You, Will You Marry Me’ wist de puber de aandacht te trekken en nu met de nieuwe single ‘Tin pan boy’ zijn wij ook helemaal overstag want de single staat deze week op de eerste positie van de Free40.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.