‘Believe in your heart’ van Canshaker Pi is de nieuwe nummer 1 in de Indie Chart. De vier jonge branieschoppers van Canshaker Pi spelen garagerock die rammelt, rommelt en niet binnen de lijntjes kleurt, zoals Pavement en Teenage Fanclub dat ook deden. Met de single ‘Shaniqua’ debuteerden de Amsterdammers begin dit jaar en behaalden de tweede plaats in de Indie Chart. Dat succes wordt nu overtroffen met de opvolger.
 
Vandaag hoor je verder in de Indie Chart o.a. The Last Element. Backgammon Music, Jason Waterfalls, The T.S. Eliot Appreciation Society, De Staat, TAYMIR, HØUND, There There, Bauer, Mozes and the Firstborn, Pip Blom, Jagd, Grenadeers, Peacekeeper, Vikings in Tibet, Newland, First E, Forever Saturday, The Silent War, The Grand East, Storksky, We Love You Sally Lightfoot, Blaudzun, Case Yonkhear en Rosa Sky.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
Nummer 2 uit de Indie Chart:
https://www.youtube.com/watch?v=Ab4EAxXylpc