Op vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober vindt een nieuwe editie plaats van London Calling in Paradiso. De eerste namen zijn rond: Circa Waves en The Jacques voor de vrijdag, Girl Band en Lower Dens voor zaterdag. De dagkaarten gaan zaterdag 23 mei in de voorverkoop.
 
De Liverpoolse band Circa Waves heeft een rijtje ongelofelijk goede, snelle Britpopliedjes. De single ‘T-Shirt Weather’ was al 3FM Megahit en op het debuutalbum ‘Young Chasers’ staat nog veel meer hitgevoelige indie. De band speelde – met maar 1 uitgebracht liedje – al op London Calling in 2013 en deze keer zijn ze helemaal klaar voor de Grote Zaal.

The Jacques is een band uit Bristol die helemaal geen Bristol-sound heeft maar juist een heuse snotty Britrockstijl. Dus geen strak geproduceerde triphop en vergelijkingen met stadsgenoten als Massive Attack of Portishead, maar eerder de rammelige postpunk van bands als The Libertines en The Vaccines zijn grote voorbeelden. Luister maar eens naar nummers als ‘Pretty DJ’ en ‘Weekends’ en je weet genoeg.

Lower Dens maakt hypnotiserende rock met de basis in gitaarklanken en drum, waar vocalen omfloerst omheen vallen, als een schaduw in de nacht. Onlangs kwam het bejubelde derde album ‘Escape From Evil’ uit. De plaat werd geproduceerd door zangeres Jana Hunter en de producer Chris Coady (Grizzly Bear, TV On The Radio e.a.).

Girl Band komt uit Dublin en is in 2011 opgericht. Het debuutalbum moet nog uitkomen maar met hun oorverdovende, compromisloze optredens trok de band meteen de aandacht en heeft die niet losgelaten. Denk aan The Bad Seeds, Sonic Youth, heel veel herrie en experimentele Duitse krautrock. Hip en hard.

Line-up vrijdag 30 oktober: Circa Waves, The Jacques e.a.
Line-up zaterdag 31 oktober: Lower Dens, Girl Band e.a.
Meer namen worden spoedig bekend gemaakt.