De Liverpoolse Circa Waves staan voor de tweede week achter elkaar op de eerste plaats van de Free40. De single ‘Wake up’ is weer zo’n heerlijke Indiesong die niet uit je kop is te krijgen. Het is de eerste single van het nieuwe album Different Creatures dat op 10 maart verschijnt. Wij kijken reikhalzend uit naar het album!
 
In de Free40 van vandaag hoor je natuurlijk weer de beste nieuwe Indiehits van dit moment. In de nieuwe lijst hoor je nieuw werk van o.a. Indian Askin, INHEAVEN, Pretty Vicious, Amber Run, The Luka State, Broken Hands, Asylums, The Amazons, Strand of Oaks, Mallory Knox, Marsicans, The Shins, Smallpools, David Bowie, Arcane Roots, Car Seat Headrest, The Jesus And Mary Chain, King Gizzard & The Lizard Wizard, The Vernons, Cloud Nothings, The Sadies, SHEAFS, Kings Of Leon, Frank Carter & The Rattlesnakes, Moss, The Last Shadow Puppets, DeWolff en Mister and Mississippi.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!