The Circa Waves zijn 2017 goed begonnen. Een maand geleden stond de band uit Liverpool op nummer 1 in de Free40 met de single ‘Wake up’. En nog geen maand later staat de opvolger ‘Fire that burns’ eveneens op de hoogste positie in de meest actuele Indiehitlijst van Nederland.
 
Beide singles zijn voorlopers van het nieuwe album ‘Different creatures’ dat op 10 maart uitkomt. Met al 2 geweldige singles dit jaar zijn de verwachtingen wel erg hoog gespannen, want beter kan bijna niet zou je zeggen.
 
En dat terwijl de band al zo veel grote hits heeft gescoord. Twaalf keer stond de band al in de Free40 en alle singles bereikten de top 10. Zeven keer zelfs de eerste plaats en drie keer de tweede. Die resultaten zijn ongekend met Indie Classics als ‘Good for me, Lost it, Stuck in my teeth, Get away, Fossils’ en natuurlijk ‘T-shirt weather’. Die ‘Best Of’ gaat er zeker komen!
 
In de Free40 vandaag hoor je nieuwe singles van o.a. Crystal Fairy, MENACE BEACH, Deaf Havana, Mark Lanegan, Fangclub, GLASS PEAKS, The Luka State, Monarks, Mallory Knox, Biffy Clyro, BNQT, POND, SHANGHAI BLUES, Deaf Radio, Goldfrapp, Moss, Depeche Mode, The Shins, Alaskans, Indian Askin, Bombay, Blackfield, Maximo Park Official, Findlay, Ty Segall en Arcade Fire.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!