Dakota bestaat uit 4 meiden met een Indiehart: Lisa Brammer, Lana Kooper, Tessa Raadman en Annemarie van den Born. Het Amsterdams viertal is al sinds 2010 bij elkaar. In 2012 scoorde Dakota de eerste hit in de Indie Chart met ‘Oh Father’. Echter, door oorproblemen van Lisa gingen de bandleden dat jaar hun eigen weg.
 
In 2015 werd de band door de regisseur van Mannenharten 2 gevraagd om te figureren in de film. Het spelen op de filmset en het repeteren hiervoor heeft de doorslaggevende push gegeven voor de band om weer een doorstart te maken. De EP ‘Leda’ verscheen in 2016 en nu is er dan weer een nieuwe single. En die prijkt momenteel op nummer 1 in de Indie Chart.
 
In de Indie Chart hoor je vandaag nieuwe Nederlandse singles van o.a. Figgie, ALASKA POLLOCK, The Night Ships, Someone, St. Tropez, Bettie Serveert, Mister and Mississippi, Gydo Keijzer, Trip to Dover, EUT, Maggie & The JAR, Burning Clocks, 3times7, Fake Billy & The False Prophets, Raw Flowers, Semistereo, Spinvis, Korfbal, DEXTER SAINT JOCK, Blanket, Laura Palmer, Mantra, Foxlane, MYLK, Bob Billy, Willie Darktrousers, Grim Tim, Amber Arcades, Sunday Kids, Mundo Park, Robin Borneman, Rhinorino en Blupaint.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.