Drive like Maria heeft zich met het nieuwe album ‘Creator Preserver Destroyer’ dat op 27 januari uitkwam weer helemaal op de kaart gezet en dat is ook de organisatie van SXSW niet ontgaan. Ze hebben de band dan ook direct uitgenodigd om zichzelf te komen presenteren voor de muziekindustrie uit de hele wereld. Drive like Maria zal tijdens het festival buiten hun ‘officiele’ showcase nog op meerdere showcase avonden optreden waaronder op de Dutch Impact Party.
 
Dat de band een speciale band heeft met de Verenigde Staten is geen verrassing. Nog voor ze clubs en festivals speelden in Nederland en België, speelden ze hun eerste tours voornamelijk in de US en zo stonden ze bijvoorbeeld in 2010 al eens op SXSW en NXNE.
 
Nummers als King Of My Town, I’m On A Train en Sure Enough van hun eerste plaat ‘Elmwood’ worden nog regelmatig gedraaid op verschillende Amerikaanse collegeradios over heel het land. Voorafgaand aan SXSW doet de band een Nederlandse clubtour.
 
In de Free40 en Indie Chart scoorde de band recentelijk mjet singles als ‘Nighthawk, Keeps me going, Deep blue’ en momenteel ‘Taillight’ van het nieuwe album ‘Creator, preserver, destroyer’.