Dudettes is een rockformatie die wordt aangevoerd door Cynthia (Gitaar), Ingrid (Drums) en frontvrouw Zjoly (Lead vocals). 2012 is het jaar waarin steeds meer puzzelstukjes op hun plaats vallen. Bassist Jurgen Hakkeling beleefde zijn vuurdoop tijdens Eurosonic/Noorderslag. Als gevolg van dit drukbezochte optreden (te midden van Emeli Sandé en Katzenjammer) wordt Dudettes in haar nieuwe bezetting door vele festivals geboekt. Ook verzorgen de Groningers het voorprogramma van de legendarische rockband de Golden Earring, waarvan de beelden gebruikt worden voor de videoclip van ‘Flinger’.

Dudettes

Het festivalseizoen wordt op het Museumplein in Amsterdam afgesloten met een optreden tijdens de Uitmarkt, dat op prime time wordt uitgezonden op Nederland 2. Nagenietend van hun nationale Tv-debuut wordt de band gevraagd om in oktober het voorprogramma van Moke te verzorgen.

Onvermoeibaar als ze zijn werkt Dudettes ondertussen aan de opvolger van hun debuutalbum. Het eerste wapenfeit hier van is de nieuwe single ‘Make it Loud’ waarmee Dudettes door 3FM bekroond werd tot ‘Serious Talent’. Naast deze extra media-aandacht mag de band deze zomer maar liefst drie keer het voorprogramma verzorgen van Skunk Anansie tijdens hun Nederlandse club tour.

DUDETTES  Website – Twitter – Facebook