Met de afgelopen editie van London Calling nog vers in het geheugen maakt het festival vandaag de eerste namen voor de najaarseditie bekend. Wild Beasts, WALL, The Lapelles, Adia Victoria, The Duke Spirit en Riothorse Royale staan op vrijdag 28 en zaterdag 29 oktober in Paradiso.

Wild Beasts en The Duke Spirit zijn twee Britse bands die in eigen land al jaren succesvol zijn. Beiden brengen dit jaar een nieuw album uit, waarmee ze ook buiten het thuisland definitief willen doorbreken. De eerstgenoemde doet dat met indierock vol synthesizers en de tweede met een warme mix van indierock en shoegaze.

De andere namen op het programma zijn talentvolle nieuwkomers uit Amerika en Engeland. De grootste buzz hangt op dit moment rondom de New Yorkse band WALL. Zij spelen energieke postpunk en no wave. The Lapelles maken Britrock zoals Britrock hoort te zijn. Hoekig en snel gitaarspel, dansbaar en vol aanstekelijke refreintjes.

Vrouwen zijn bij de eerste aankondiging goed vertegenwoordigd op London Calling. Eerder genoemde The Duke Spirit en WALL hebben zangeressen, maar ook Riothorse Royale en Adia Victoria verhogen het feminiene deel van de programmering. Riothorse Royale bestaat uit Madi Diaz en Emily Greene. Hoe kwetsbaar en fluweelzacht hun vocalen zijn, zo hard en fel is het geluid dat ze produceren. Ten slotte brengt Adia Victoria de blues mee naar Paradiso. De in Nashville, Tennessee woonachtige zangeres geeft blues en country in haar liedjes een grillig, maar vernieuwend randje.

Passepartouts voor London Calling kosten 35 euro en gaan op vrijdag 3 juni om 10.00 uur in de verkoop. Meer informatie is te vinden op de website van het festival.