Het London Calling Festival duurt deze editie drie dagen. Nadat vrijdag 30 en zaterdag 31 oktober reeds waren aangekondigd, komt daar nu zondag 1 november bij. In Paradiso Noord, in verschillende zalen en met een mooi lijstje namen dat nog zal worden aangevuld. De eerste bevestigingen zijn: Pretty Vicious, Beach Baby, Barns Courtney en Lawrence Taylor. De voorverkoop begint morgen. Het London Calling Passepartout voor 30 en 31 oktober in Paradiso, is tevens geldig voor de London Calling zondag in Paradiso Noord, Tolhuistuin.

De charmante popliedjes van Rozi Plain worden wel eens  “excentrieke folk” genoemd, maar zo excentriek is het allemaal niet hoor. Het is vooral mooi en op een bepaalde manier melancholiek dat je er toch ook een beetje vrolijk van wordt. Fladderende elektronica, opgewekte baslijnen en de prachtige kleine verhaaltjes van deze getalenteerde zangeres uit Bristol.

Pretty Vicious is een band uit Wales die betsaat uit Brad Griffiths (zang/gitaar), Thomas McCarthy (gitaar), Jarvis Morgan (bas) en Elliot Jones (drums). Jonge getalenteerde jongens die er helemaal voor gaan en de wereld lijkt met ze mee te willen. De Britse pers is in ieder geval al om en heeft ze tot “de nieuwe Oasis” gebombardeerd. De tijd zal het leren, maar wat we wel weten is dat hun muziek belachelijk aanstekelijk, vuig en rauw is en met de nodige branie wordt gebracht.

De muziek van band Beach Babe zit tussen postpunk en shoegaze in. Felle gitaren en drums, maar dromerige zang en een soort verlegen, nonchalante swagger. Het viertal uit London heeft al een paar singles uit en de betere blogs zijn het al aan het verspreiden en ophemelen. Het komt wel goed met Beach Babe. Ze zijn: “bound-to-be-awesome”, zoals iemand ergens schreef.

De jonge singer-songwriter Barns Courtney werd reeds getipt door Carl Barat, Brendan Benson én Ed Sheeran. Blues, Americana, pop en rock. De veelzijdige singer-songwriter begeleidt zichzelf op gitaar, ziet er goed uit en zingt de sterren van de hemel. Er is verder nogal weinig bekend van hem, maar hij stond op lowlands en The Libertines nemen hem mee als voorprogramma tijdens hun nieuwe tournee en dat is niet niks.

Lawrence Taylor is 22, komt uit Birmingham, heeft nog geen album uitgebracht, maar zijn tweede single ‘Bang Bang’ is al 3 miljoen eer beluisterd op.  Dat is veel. Hij maakt bewonderingwekkend mooie bluesy popliedjes en wordt nu al vergeleken met artiesten als James Bay en Ben Howard. Dat is bijzonder. Dat debuutalbum zal er binnenkort wel aankomen.

Zondag 01 november 2015

London Calling zondag – live: Pretty Vicious, Beach Baby, Barns Courtney en Lawrence Taylor – Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin

Voorverkoop vanaf 19 september

Aanvang 16.00 uur

Zaal open 15.30 uur

Entree 12,50 incl. daglidmaatschap

Locatie: Paradiso Noord, Tolhuistuin. Adres: IJpromenade 2, Amsterdam Noord. Hier kunt u alleen pinnen. Het London Calling Passepartout voor 30 en 31 oktober in Paradiso, is tevens geldig voor de London Calling zondag in Paradiso Noord, Tolhuistuin.