De Free40 is niet zo’n gezapige hitparade waar maandenlang dezelfde hits in staan of die voorzichtig stijgen. Deze week staat de Indiehitlijst van Nederland weer bol van de vette stijgers maar ook zakkers.
 
Zo knalt de Ierse band Fangclub met de nieuwe single in de tweede week van 16 naar nummer 1. En terecht, want wat een hit! De Indierockers uit Dublin scoren met deze monumentale gitaarsong haar tweede nummer-1 hit in de Free40. In 2016 debuteerden de mannen met de single ‘Bullet head’ die meteen op de eerste positie belandde. Daarna had de band ook hits met Loner, Bad words, Follow en Better to forget. Nu de band opnieuw de eerste plaats bekleedt wordt het wel eens tijd dat Nederland wordt aangedaan.
 
Je hoort vanmiddag in de Free40 verder spliksplinternieuwe songs van o.a. Birth of Joy, Sea Girls, The Vaccines, The Magic Numbers, courtney barnett, THE HUNNA, Canshaker Pi, RHEA, Mallory Knox, Moaning, Hinds, WARBLY JETS, shame, THE EELS en The Wonder Years.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Echte Indieliefhebbers luisteren naar IndieXL.