Feeder, dat was toch die band van die jaren 00-hit ‘Buck Rogers’? Ja, maar sinds die hit in 2001 heeft de band diverse grote hits gescoord in de Free40. Denk aan ‘Seven days in the sun’, ‘Just te wasy I’m feeling’, ‘Feeling a moment’, ‘Pushing the sense’ en recentelijk ‘Universe of life’. Die single staat op het nieuwe album ‘All bright electric’, net als de nieuwe single ‘Eskimo’, die deze week naar de nummer-1 positie stijgt in de Free40. Wat een geweldige come-back van de Indieband!
 
IndieXL geeft Feeder een nieuwe kans, maar er staat ook weer genoeg talent in de meest actuele Indiehitlijst van Nederland. En die hoor je niet op de andere stations die stug doorgaan met hun conservatieve beleid en maandenlang dezelfde hits draaien! In de Free40 hoor je veel vernieuwing. Zo komen vandaag nieuwe singles voorbij van o.a.
High Tyde, Cortes, The Pineapple Thief, Teleman, GROUPLOVE, Otherkin, PIXIES, Pumarosa, Declan McKenna, Placebo, Twin Atlantic, Nick Cave & The Bad Seeds, Metallica, Zack de la Rocha, HOLY HOLY, Lonely The Brave, The Virginmarys, Silversun Pickups, Night Riots, Black Foxxes, The Rifles en De Staat.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
https://www.youtube.com/watch?v=XQEXzjgykjE