Foals staat op donderdag 4 februari 2016 in de Heineken Music Hall in Amsterdam en dat laten wij natuurlijk niet ongemerkt voorbij gaan. Foals is daarom gekozen tot Band van het Moment en dat betekent dagelijks geregeld Foals-muziek op IndieXL.
 
In het najaar gaf de band al een memorabel optreden in De Melkweg. Gaat het optreden in de HMH net zo historisch worden?
Feit is dat de band met haar laatste album What Went Down een groot succes heeft geboekt. Het album werd bij IndieXL gekozen tot Album van het Jaar 2015 en de single What Went Down stond ook nog eens bovenaan in de Free100 van 2015. Ook Mountain at my Gates en A Knife in the Ocean waren grote hits.
 
‘What Went Down’ is het vierde album van Foals. Ze hebben zich voor deze plaat samen met producer James Ford (Arctic Monkeys, Florence & The Machine, Jessie Ware, Mumford & Sons) teruggetrokken in Zuid-Frankrijk. Op het album behandelt zanger Yannis Philippakis thema’s als culturele identiteit, angst, cynisme, pessimisme en hartenleed. Je kent Foals verder nog van succesalbums ‘Antidotes’ uit 2007, ‘Total Life Forever’ uit 2010 en ‘Holy Fire’ uit 2013. en singles als Hummer, Inhaler, My Number en Spanish Sahara. De nieuwe single Birch Tree staat momenteel in de Free40.
 
https://www.youtube.com/watch?v=pFkGvVFdx-o