Een ruime week geleden verscheen de single en video van ‘Run’, de nieuwe Foo Fighters. De track kwam vorige week meteen binnen op nummer 8 in de Free40 en stijgt deze week naar de eerste plaats.
 
‘Run’ is waarschijnlijk onderdeel van het nieuwe album waar Dave Grohl. en co al een tijdje aan werken. Meer informatie is daar nog niet over bekend, maar tijdens een optreden op Acoustic 4 A Cure IV in San Fransisco speelden ze eerder ook al het nieuwe nummer ‘The Sky Is A Neighbourhood’. Het is waarschijnlijk wel nog even wachten op die nieuwe plaat: de Foo Fighters gaven al aan het grootste deel van 2017 te besteden aan de productie.
 
Vandaag hoor je in de Free40 nieuwe songs van o.a. The War On Drugs, Arcade Fire, Prophets of Rage, Royal Blood, alt-J, Radiohead, Fangclub, The Afghan Whigs, OTHERKIN, Tash Sultana, The Black Angels, Demob Happy, Portugal. The Man, LCD Soundsystem, Twin Atlantic, Nothing But Thieves, Liam Gallagher, Gifter, COLOR BONES, Kasabian, Millionaire, Chase City, Arcane Roots, Roger Waters, The Amazons, Real Estate, Highly Suspect, Car Seat Headrest, RIDE en Muse.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
Check hier de vette bejaardenvideo van The Foo Fighters: