Gengahr is een Indierockband uit London die in 2013 werd opgericht. Het lo-fi geluid en de lichttrieste zang van Felix Bushe is te vergelijken met dat van Unknown Mortal Orchestra en Youth Lagoon. Met ‘Powder’ scoorde de band in 2014 haar eerste hit in de Free40. In 2015 verscheen het debuutalbum ‘A dream outside’ waarop ook de hits ‘Heroine’ en ‘Fill my gums with blood’ staan.
 
Daarna werd het even stil rondom de band, maar nu is het viertal terug met de single ‘Carrion’, dat vergezeld gaat van een spacy videoclip. Er is nog geen informatie over een nieuw album, maar de verwachting is dat dat in 2018 gaat verschijnen. De single is in ieder geval een heerlijk voorproefje.
 
Je hoort vandaag in de Free40 nieuwe singles van o.a. The DMA’S, Black Rebel Motorcycle Club (Official Page), BAD NERVES, MILK TEETH, shame, Wolf Alice, Beck, MUTEMATH, Queens of the Stone Age, Morrissey Official, The Bloody Knees, Pale Grey, The Pale White, School is Cool, Shed Seven, Lullaby, The Breeders, The Story So Far, The Stereophonies, Only Shadows en Rat Boy.
 
Nederland is goed vertegenwoordigd met Jagd, PACESHIFTERS, Tusky, Mozes and the Firstborn, MICH en The Brahms.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.