Gifter is een band uit Oss die bestaat sinds 2011. Gifter brengt poppy post-rock met veel ruimte voor subtiliteit en psychedelica. Zelf zegt de band geïnspireerd te zijn door het rockende van Oceansize en De Staat en de dromerigheid van Pink Floyd. Speechless is de tweede single van het nieuwe werk dat de Utrechtse band Gifter eind 2016 in de Mailmen Studio heeft opgenomen onder leiding van producer Martijn Groeneveld (John Coffey, Blaudzun, Dotan). De single bereikt de eerste plaats in de In die Chart en staat ook in de Free40.
 
Je hoort vandaag in de Indie Chart nieuwe Nederlandse muziek van o.a. Maggie Brown, The Ten Bells, Dan Hair, Nemesea, Inge van Calkar, Order Of The Emperor, BLOOM ILLUSION, Eelke Ankersmit, Arsenic Motion, The Legs, Tessa Rose Jackson, COLOR BONES, PACESHIFTERS, AlascA, The Pheromones, The Night Ships, The Dawn Brothers, RIIOT, Aafke Romeijn, Gydo Keijzer, The Wounded, Rob Klerkx & The Secret, The Naked Sweat Drips, Max Meser, Van Common, RAVENNA en RED VULTURES.
 
De Indie Chart kun je beluisteren op zondag van 12-15 uur op IndieXL. De herhaling is op dinsdag van 17-20 uur. Check de complete hitlijst op: http://www.free40.nl/charts/indie.php.
 
IndieXL doet echt wat voor de Nederlandse popmuziek!