Green Day speelt dinsdag 31 januari in een uitverkochte Ziggo Dome. De band trekt de wereld rond met hun ‘Revolution Radio Tour’ in het kader van het laatste album met dezelfde titel.
 
De band bestaat sinds 1987 en brak in 1994 door met de singles ‘Longview’, ‘Basket case’ en ‘When I come around’. De singles bereikten allemaal de nummer-1 positie in de Free40. Ook in de jaren daarna scoorde de band top 10-hits met singles als ‘Geek stink breath, Stuck with me, Minority, American idiot, Holiday, Oh love, Kill the DJ’ en recentelijk met ‘Bang bang’. Commercieel bereikte de band de top van de Nederlandse hitparades met ‘Boulevard of broken dreams’ en ‘Wake me up when September ends’. De band ontving liefst 5 Grammy Awards en bereikte 75 miljoen verkochte albums wereldwijd.
 
Je hoort Green Day vanaf vandaag als Band van het Moment geregeld voorbijkomen op IndieXL. De commerciële hits laten wij links liggen, maar dat neemt niet weg dat Billie Joe Armstrong met zijn kompanen genoeg goede songs hebben geproduceerd.
 
https://www.youtube.com/watch?v=wvu2-xQUNQI