De halvefinalisten van de Amsterdamse Popprijs 2016 zijn bekend. De voorrondes in september leverden vijf directe winnaars op: Ann White, Anna-Rose Clayton, Jagd en KRUIDKOEK. Ook kende de jury zeven wildcards toe. Deze gingen naar Phoam, The Little Years, Mademoiselle, KOALA, Flecha Moon & The Confused, Hugo Oak en ANNIKA. Deze bands zijn terug te zien in een van de halve finales op maandag 10 oktober en zondag 16 oktober in Paradiso. Daar spelen ze om een plek in de finale,die plaatsvindt op zaterdag 10 december in Melkweg.

Grap Amsterdam Popmusic organiseert de Amsterdamse Popprijs om ambitieuze bands een kans te geven zich te presenteren aan publiek, pers en muziekindustrie. In het eenentwintig jarig bestaan is de Amsterdamse Popprijs uitgegroeid tot een begrip onder muzikanten. Onder de winnaars bevinden zich onder andere Radio Eliza, The Great Communicators, Sarah-Jane, The Silverfaces, Mister and Mississippi, Yori Swart en The Vagary. In het rijtje oud-deelnemers staan onder meer Zitakula, Blupaint, The Dubbeez, TenTemPiés en Darlyn.

De winnende band gaat naar huis met een groot prijzenpakket, dat bestaat uit een clipshoot, een fotoshoot, een waardecheque voor muziekinstrumenten, studiotijd, digitale distributie, coaching en diverse optredens. Daarnaast is de winnaar van de Amsterdamse Popprijs 2016 tevens de Amsterdamse afgevaardigde voor de landelijke bandwedstrijd Sena Performers POPnl Award 2017.

www.grap.net