Highly Suspect was vorig jaar al onze ‘Sound of 2016’ met het album ‘Mister Asylum’ en die wereldsingle ‘Lydia’. En dit jaar heeft de band die status helemaal waargemaakt! Want met het tweede album ‘The Boy Who Died Wolf’ is de band uit Massachusetts helemaal hot! En de band van de broers Rich en Ryan Meyer staan zelfs 2x in de Free40! De single ‘My Name is Human’ stijgt gestaag naar nummer 13 deze week en de album teaser ‘Wolf’ staat bovenaan de meest actuele Indiehitlijst van Nederland. ‘Wolf’ begint ingetogen, maar eindigt met een heerlijke bak gitaargeweld. Highly Suspect speelt op 26 februari in de Melkweg Amsterdam, maar dat concert is al helemaal uitverkocht. Voor de thuisblijvers is het maar hopen dat de band komende zomer ook op een festival te zien is.
 
In de Free40 vandaag ook nieuwe muziek van o.a. Catfish and the Bottlemen, The Courteeners, The Chemical Brothers, Birds of Tokyo, Frank Carter & The Rattlesnakes, Deaf Havana, April, Circa Waves, The Amazons, The Shins, Slowcoaches, Soulwax, The Orwells, Cloud Nothings, LOWER THAN ATLANTIS, PIXIES, Moon Duo, Gin Wigmore, POP CULT, Deep Sea Arcade en Crystal Fairy.
 
Uit Nederland staan Money & The Man, Bagstiv, DeWolff, Bettie Serveert, NAVARONE, Moss en Klangstof in de lijst.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur op IndieXL. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Je kunt de lijst non-stop beluisteren op zaterdagnacht van 00-03 uur en op woensdagmiddag van 13-16 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durf te ontdekken, luister IndieXL!