Holy*Holy scoort de eerste nummer 1 hit in de Free40. Het duo Matthew Carroll en Oscar Dawson ontmoette elkaar op reis in Azië en vormden daar samen de basis voor wat uitgegroeid is tot de band Holy Holy. In thuisland Australië scoorden ze reeds grote hits, speelden ze in uitverkochte zalen en is de lof van pers en publiek unaniem. Dit alles nog voordat vorig jaar debuutalbum ‘When the Storms Would Come’ uitkwam. ‘When The Storms’ staat vol meeslepende rocksongs met gelaagde gitaarpartijen waarbij de melancholische stem van Carroll centraal staat. De single ‘History’ was de eerste hit in de Free40 vorig jaar. Inmiddels werkt de band aan een nieuw album en daarvan is de nieuwe single ‘Darwinism’ het fijne voorproefje, dat deze week bovenaan de hitlijst prijkt.
 
Verder hoor je vandaag in de Free40 supernieuwe singles van Otherkin, The Pineapple Thief, PIXIES, KAKKMADDAFAKKA, Dinosaur Jr, Twin Atlantic, De Staat, Green Day, TAYMIR, Wild Beasts, Drive Like Maria, Placebo, Mystery Jets Official, PALM HONEY, The Academic, Black Foxxes, Jagwar Ma en The Veils.
 
De Free40 wordt uitgezonden op IndieXL op zaterdag van 15:00-18:00 uur. De herhaling is op maandag van 17:00-20:00 uur. Check de complete lijst op http://www.free40.nl/charts/free40.php of de Free40 FaceBook-pagina.
 
Durg teontdfekken, luister IndieXL!
 
https://www.youtube.com/watch?v=p7IdTtcgW-Q