In Southend on Sea is veel te beleven, daarover zo meer. Je zult het niet zeggen als je ‘Becoming nothing but thieves‘ bekijkt. Southend, gelegen aan de oostkust heeft een wat grijze uitstraling, met een boulevard waar weinig te doen is, ondanks het lunapark.

Maar zoals één van de bandleden zegt: “The thing of Southend is the music scene, we have got a lot of music venues, there are always opportunities to go and form a band with someone. It’s an amazing connection and community.”

En daar hebben ze een punt. Southend on sea heeft een geschiedenis (Procol Harum) maar vooral een toekomst (The Horrors, These new puritans en -uit de buurgemeente- Paul Banks van Interpol). Reden genoeg om verder te kijken. Wat hangt daar in de lucht tussen de meeuwen en de regen.

Naast de aankeiler voor hun debutalbum heeft Nothing but Thieves ook een driedelige documentaire (Where it started) gemaakt om alles fraai te omlijsten. Onder het motto ‘jongens die het helemaal gaan maken keren terug naar hun geboortegrond’. Ze spelen de nummers voor de vrienden van vroeger, dat niet eens zo heel lang geleden is. Ze komen nog steeds graag naar Southend of zoals ze het daar zeggen: Saaaafend

Het debuutalbum ziet op 16 oktober het daglicht.  Op 17 november treedt Nothing but thieves op in Rotown (Rotterdam) en 18 in Bitterzoet (Amsterdam), maar beide optredens zijn uitverkocht.